غرب اصلا دنبال مذاکره نیست آنها کلام شیرین و عمل تلخ دارند ( خبر ویژه) |
«غرب کلامی شیرین اما عملی تلخ دارد. هرگز نباید درباره زبان غرب به اشتباه افتاد. آنها معمولا میگویند میخواهیم مذاکره کنیم در حالی که اصلا این طور نیست.»
این مطلب را محمد برقعی عضو مشترک گروهک اتحاد جمهوریخواهان به گروهک ملی- مذهبی عنوان کرد. وی در مصاحبه با وبسایت گروهک ملی-مذهبی تاکید کرد: با انتخابات جدید، غرب باز هم با ایران همکاری نخواهد کرد.
او میافزاید: من بر این باورم که آمریکا نه میتواند و نه میخواهد به ایران امتیاز بدهد، هرگز نباید در رابطه با زبان غرب به اشتباه افتاد. زبان آنها شیرین و دیپلماتیک است و معمولا میگویند ما میخواهیم مذاکره کنیم در حالی که اصلا این طور نیست.
وی با بیان اینکه غرب نمیخواهد امتیازی به ایران بدهد، گفت: به لحاظ فنی هم مشکلی که وجود دارد این است که در تمام سالهای گذشته مرتب در کنگره و جاهای دیگر علیه ایران قوانینی را تصویب کردهاند. الان باید برای امتیاز دادن به ایران برخی از این قانونها را لغو کنند و این یک پروسه عملی غیرممکن است و سالها طول میکشد. ضمن اینکه لابیهایی که به شدت علیه ایران فعال هستند و تعدادشان هم کم نیست، هم لابی راست آمریکا و نوچه آن لابی اسرائیل؛ فوقالعاده کار لغو هر کدام از این مواد را مشکل خواهند کرد. بنابراین اولا بعید به نظر میرسد از نظر فنی این کار میسر باشد که به این سادگی تحریمها از بین برود. دوم اینکه اراده سیاسیاش هم وجود ندارد.
برقعی همچنین گفته است: آنها همین بازی کجدار و مریز فعلی را ادامه خواهند داد. بدینترتیب همان کاری را که زمان آقای خاتمی اتفاق افتاد تکرار خواهند کرد. این روند فضای ناامیدی ایجاد خواهد کرد و من نگران هستم که این مسئله در آینده تکرار شود و پایگاه ما ضعیفتر هم خواهد شد.
وی میگوید: بر این اساس من فکر میکنم که روند اولیه یک ماه عسل را در بردارد اما کار زیادی انجام نمیشود و سرخوردگی ایجاد میشود چون در این روابط بینالمللی - نه از جانب ایران بلکه از جانب غرب - نمیگذارند امور اصلاح شود. غرب کلامی شیرین اما عملی تلخ دارد. بدین ترتیب علیرغم همه امیدی که به وجود آمده، اما مثل جریان متوقف ساختن غنیسازی زمان آقای خاتمی پیامد و نتیجه خاصی نداشت و در عمل ناامیدی ایجاد کرد.
برقعی در بخش دیگری از این مصاحبه درباره پیروزی حجتالاسلام حسن روحانی گفته است: وقتی برای کلیت نظام فرقی نمیکرد که کدام یک از نامزدها رئیسجمهور شوند - چون همه آنها اصولگرا بودند - تقلب معنی نداشت[!] آقای خامنهای قبل از انتخابات ضمن سخنرانی تندی علیه جنبش سبز خطکشی کرد، خطش را با آقای خاتمی نیز روشن کرد، آقای روحانی هم علیه سبز بود؛ بنابراین مسئلهای با اینکه کدام یک از آنان پیروز شود نداشتند، پس لزومی هم به تقلب نبود چون رئیسجمهور از حلقه رهبری و یارانش بیرون نبود.