ماهنامه بصیر

ماهنامه فرهنگی-سیاسی-اجتماعی پایگاه مقاومت بسیج شهداء شهرستان گیلان غرب- دهستان چله

ماهنامه بصیر

ماهنامه فرهنگی-سیاسی-اجتماعی پایگاه مقاومت بسیج شهداء شهرستان گیلان غرب- دهستان چله


نویسنده:محسن رنجبر 


چکیده
حضور اهل بیت(علیهم السلام) در اولین اربعین شهادت امام حسین(علیه السلام) بر سر مزار آن حضرت در کربلا از مسائلی است که در قرون اخیر برخی محققان شیعه درباره آن تشکیک کرده اند. در مقابل، برخی دیگر از اندیشمندان، درصدد رد این تشکیک و اثبات اربعین اول شده اند. این نوشتار ابتدا به دلایل منکران اربعین اول پرداخته و در ادامه به پاسخ گویی آن ها می پردازد، سپس با استفاده از قراین و شواهد دیگر، دیدگاه موافقان اربعین اول را تأیید می کند.
مقدمه
یکی از مباحث مهم تاریخ عاشورا که در این فصل درباره آن بحث و بررسی صورت گرفته، حضور اهل بیت(علیهم السلام)در کربلا در اولین اربعین شهادت امام حسین(علیه السلام) بر سر مزار آن حضرت و دیگر شهدای کربلاست. در میان شیعه، مشهور است که اربعین روزی است که جابر بن عبدالله انصاری، صحابی بزرگ رسول خدا (صلی الله علیه وآله) به زیارت قبر امام حسین(علیه السلام) نائل شد و در همان جا بود که اهل بیت(علیهم السلام) هنگام بازگشت از شام نیز به زیارت مزار امام(علیه السلام) آمده و جابر را ملاقات کردند. هم چنین در این روز سر امام حسین(علیه السلام) به بدن ملحق شده و دفن شد. اما در مقابل این شهرت، برخی اندیشمندان متقدم و معاصر شیعه، ورود اهل بیت (علیهم السلام) را در روز اربعین سال 61 ق انکار کرده اند که دیدگاه ها و دلایل انکار آنان و نیز ادله و قراینی که برخی محققان معاصر برای رد دلایل منکران اقامه کرده اند، بررسی و مطالعه خواهد شد. سپس در ادامه، قراین و شواهد تاریخی و روایی این موضوع را به منظور اثبات چنین شهرتی بیان خواهیم کرد.  ادامه مطلب ...

امنیت ایران ‌از ساختار انقلابی و مردمی است نه مذاکرات هسته‌ای

فرمانده کل سپاه گفت: استحکام دیپلماسی ما در مذاکرات هسته‌ای، مدیون الهام بخشی انقلاب اسلامی و اقتدار دفاعی و امنیتی نظام مردمی ماست، نه آنکه امنیت نظام اسلامی‌مان دست‌آورد مذاکرات یکساله اخیر باشد!


به گزارش بصیر به نقل از روابط عمومی سپاه، سردار سرلشکر محمدعلی جعفری فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در حاشیه جلسه هیئت عالی سیاست گذاری نیروهای مسلح در واکنش به اظهارات اخیر وزیر امور خارجه‌ کشورمان، مبنی بر اینکه «به دنبال مذاکرات، جمهوری اسلامی ایران امن‌تر شده است» اظهار داشت: امنیت ما مدیون تفکر و اندیشه رهبران بزرگ انقلاب اسلامی حضرت امام خمینی(ره)و حضرت امام خامنه‌ای(مدظله العالی) است که با معماری قدرتمندی از یک ساختار انقلابی، مردمی، مستحکم‌ و تزلزل ناپذیر به وجود آمده و بسیج ده‌ها میلیونی از آن متولد و رشد یافته است.

وی افزود: ما از سالها قبل به یک قدرت بزرگ بازدارندگی اطمینان بخش رسیده‌ایم و همه مولفه‌های قدرت ما امروز به طور چشم گیری تقویت شده است.

* مقاومت انقلاب اسلامی، انقلاب بحرین را زنده نگه داشت

جعفری با بر شماری پیامدهای منطقه‌ای مقاومت انقلاب اسلامی برابر نظام سلطه و استکبار تصریح کرد: قدرت و مقاومت انقلاب اسلامی، اندیشه های سلطه طلبان و راهبردهای آنها در سوریه را با ناکامی روبرو کرد و در عراق نیز ابتکار عمل را از آنها گرفت و هم چنین انقلاب بحرین را زنده نگه داشت و به انقلاب یمنی روح جدیدی بخشید.

فرمانده کل سپاه تاکید کرد: همه این عوامل باعث شد اقتدار نظام به صحنه دیپلماسی کشور منتقل شود و دستگاه دیپلماسی ما بتواند با پشتوانه‌ عظیم نفوذ انقلاب اسلامی و توانمندی‌های دفاعی و امنیتی جمهوری اسلامی در مقابل زیاده خواهی قدرت های استکبار ستیزی بایستد و زیر بار حرف زور آنها نرود.

وی خاطرنشان کرد: بی تردید امروز اعتماد به نفس مذاکره کنندگان ما، از اهمیت این قدرت به رسمیت شناخته شده‌ دفاعی، امنیتی و مردمی است که از اسلام ناب محمدی(ص) و ایمان پر شور مردم مومن و انقلابی‌مان سرچشمه می‌گیرد.

  ادامه مطلب ...

کاخ سفید: به توافق جامع هم برسیم تحریم‌ها باقی می‌ماند

اظهارات مقامات آمریکایی پس از تمدید مذاکرات هسته‌ای گویای این واقعیت است که موضوع برنامه هسته‌ای ایران تنها بهانه‌ای بیش نیست.آمریکایی‌ها بر این نکته تأکید کرده‌اند که حتی در صورت حصول توافق نهایی، به بهانه‌هایی چون موشک‌های بالستیک و حمایت ایران از مقاومت در منطقه، تحریم‌ها همچنان باقی خواهد ماند.

بصیر:سرویس سیاسی

در هفته‌های منتهی به ضرب‌الاجل هسته ای، رسانه‌های غربی در حرکتی هماهنگ به بازتاب گسترده اختلاف نظر دموکرات‌ها و جمهوری‌خواهان و بالتبع آن اختلاف دولت و اعضای کنگره آمریکا درخصوص موضوع هسته‌ای ایران پرداختند، حال پس از تمدید مذاکرات هسته‌ای، جنگ زرگری کنگره و دولت آمریکا روز به روز نمایان‌تر می‌شود.در روزهای اخیر،مقامات آمریکایی ضمن اذعان به مشورت‌های مستمر دولت و کنگره و اتفاق نظر در عدم لغو تحریم‌ها، بر این نکته تأکید کرده‌اند که حتی در صورت حصول توافق جامع در مهلت هفت ماهه، به بهانه‌هایی چون موشک‌های بالستیک و حمایت ایران از مقاومت در منطقه، تحریم‌ها باقی خواهد ماند. علاوه بر این، همانگونه که در یک‌سال گذشته نیز شاهد بودیم، آمریکا همچنان به نقض مفاد توافقنامه ژنو ادامه می‌دهد. 
در همین راستا، «مری هارف» سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در کنفرانس خبری درخصوص دیدارهایی که با موضوع هسته‌ای قرار است با نمایندگان کنگره صورت گیرد، گفت: وندی شرمن قرار است ریاست نشست‌های محرمانه این هفته با نمایندگان کنگره، روسای کمیته‌های کنگره و اعضای عالی‌رتبه را برعهده گیرد. فکر می‌کنم این نشست پنجشنبه برگزار شود. وزیر خارجه تماس‌های تلفنی با اعضای کنگره در حین و بعد از اکثر مذاکرات اخیر در وین داشته است.  رایزنی‌های بیشتر در سطوح مختلف، خواه در سطح اعضای کنگره یا در سطح کارکنان در طی دو هفته آینده و بعد از آن صورت خواهد گرفت. بنابراین ما بسیار با کنگره در تمایل هستیم تا به آنها نشان دهیم که ما پیشرفت‌هایی را حاصل آوردیم. ما به منظور حفظ تمامیت مذاکرات نمی‌توانیم همیشه همه چیز را به صورت آشکارا بیان کنیم. اما جزئیات بیشتری درباره چگونگی پیشرفت ما (در مذاکرات) وجود دارد و دلایلی است که طبق آن باید هنوز به دیپلماسی یک فرصت داد.
هارف افزود: من می‌گویم که ایران تصمیم گرفته است که برنامه هسته‌ای خود را به صورت بجا فریز کند و در برخی بخش‌ها عقب‌نشینی کند. بنابراین امروز، درحالی‌که ما این لحظه دیپلماتیک را به محک می‌گذاریم تا ببینیم که آیا این مسئله از طریق مذاکره قابل انجام است، برنامه هسته‌ای ایران نیز قرار نیست (در این مدت) پیشروی داشته باشد. اگر طی 7 ماه به این مسئله نرسیم، برنامه آنها نیز به هرحال پیشرفتی نخواهد داشت.
 
ادامه مطلب ...